dijous, de març 15, 2007

Els companys d'Iniciativa

Llegeixo a la premsa que els companys d'Iniciativa han presentat el seu cap de llista per les properes eleccions.

No amagaré que fins fa pocs dies he treballat per assolir un acord que ens permetés als dos partits, PSC i ICV, anar plegats a les Municipals. Finalment ICV ha preferit anar en solitari, cosa que lamento però que a la vegada comprenc per les necessitats que tenen tots els partits de consolidar el seu espai electoral. Se que aquesta vegada, no anirà de 80 vots, que són els que li van mancar el 2003 per assolir un regidor i de retruc fer perdre la majoria absoluta a CiU. Està cantat que la còmoda majoria que han tingut per governar durant 5 legislatures seguides desapareixerà.

Tot i això, em preocupa la dispersió que pot haver del vot a l'esquerres, i que ens pot fer perdre algun representant municipal en benefici del bloc de les opcions de dreta. Amb un cens de prop de 20.000 habitants, però encara amb 17 regidors (fins el 2011 no saltarem als 21), la representació municipal es pot cotitzar al voltant dels 600 vots. Per tant, és molt possible, que les opcions minoritàries, tot i que milloren els resultats del 2003, continuen quedant-se sense cadira a l'ajuntament.

Per això, passat el disgust inicial i respectant la decisió d'ICV, no tinc altra opció que encoratjar-los perquè treballen amb intensitat des d'ara fins el dia de les eleccions. Conec Àngel Porres, una persona jove, implicada en el moviment veïnal i amb una visió de la vida municipal que m'és molt popera. Estic segur que ens avindrem en cas que l'aritmètica electoral ho permeti.
Per sumar però, primer cal tenir presència, i aquest és el repte dels companys d'ICV a Amposta, i això passa entre d'altres, per reagrupar l'esquerra històrica del PSUC, força més votada a Amposta en les primeres eleccions municipals l’any 1979.