diumenge, de desembre 30, 2007

CiU diu que a Amposta no li cal un Casal de Joventut

Una de les sol•licituds més reiterades que va tenir el nostre partit polític durant la confecció del programa electoral en les passades eleccions municipal fou la de donar resposta a les necessitats d’espais públics específics per a adolescents.

Molts joves entre 13 i 16 anys, a causa de la seva minoria d'edat i per la manca d'alternatives d'oci a la nostra ciutat, es veuen obligats a deambular els caps de setmana sense opcions. Els clubs juvenils, tot i que en alguns casos poden suplir aquest buit, no són una alternativa.

Certament, l’ajuntament ha habilitat en la passada legislatura algun espai que usen els joves de la ciutat, com el telecentre al Castell o el Casal. No obstant, es tracta d’usos molt puntuals per activitats de formació dirigides, en el cas del Casal, i per accedir a internet en el cas de telecentre.

A Amposta li cal centralitzar en únic espai tot els serveis d'oci i assessorament públics d’Amposta per als joves. La seva gestió es podria fer des d’un Consell Municipal de la Joventut en col•laboració amb l'àrea municipal corresponent, que s'encarregaria de la programació i coordinació de les activitats de joves i per a joves.

Petites ciutats veïnes com Masdenverge o l’Aldea, tenen en funcionament un centre d’aquestes característiques amb un notable èxit de participació. Per altra banda, el govern de la Generalitat col•labora en l’impuls i finançament d’aquest tipus d’equipaments.

És en aquest espai on els nostres joves podrien trobar solució a moltes de les demandes d'oci i formació alternativa: fòrums, xerrades informatives, cursos, accés gratuït a internet, jocs de taula o simplement un lloc de trobada alternatiu les tardes dels caps de setmana i dies festius. Aquest lloc podria actuar a la vegada de punt d'assessorament per les seves necessitats, ubicant-hi el punt d'informació juvenil, i complementant-se amb algun servei d'assessorament laboral (joves emprenedors, borsa de treball, ...).

Per aquest motiu el PSC – PM va proposar en el Ple municipal del dia 28 de desembre, què l’equip de govern realitzés les accions oportunes perquè durant la present legislatura Amposta dispose d’un Casal Juvenil que done resposta a les alternatives d’oci i formació que els nostres joves i les seves famílies demanden.

Malauradament CiU hi votà en contra argumentant que amb els serveis actuals n’hi ha de sobres i que no ens podem comparar amb poblets com Masdenverge que nomes tenen mil habitants. Sense comentaris !. Els motius reals de la negativa cal buscar-los en la fragilitat financera en la que està immersa l’ajuntament. Un local d’aquestes característiques necessitaria una inversió d’entre 1,5 i 2 milions d’euros. El mateix que ens ha costat el ruïnós Escorxador de Tosses o la meitat del famós superàvit de 3.5 milions d’euros que s’han fos en un temps record de 6 mesos.

Incomprensiblement ERC es va abstenir al•legant que un casal no és prioritari segons la seva visió de les necessitats de la nostra gent jove ...