dimarts, de gener 29, 2008

Requiem pel Jardi Municipal

En el Ple del passat dilluns 28 de gener es va debatre la proposta del CiU de construir dos nous aparcaments soterrats a Amposta. Un sota la plaça del mercat i l’altre sota el jardí municipal, davant l’Hospital Comarcal.

La construcció i la concessió de l’explotació dels dos pàrquings es vincula a la vegada a la gestió de la zona blava de la ciutat, la qual s’amplia en tres nous trams: passeig canal, un tros de l’avinguda de la Ràpita (fins a Noé) i l’avinguda Santa Bàrbara (entre la Lira i la rotonda d’entrada).

En nostre grup es va abstenir en la votació. Incomprensiblement, la nota de premsa de l’ajuntament diu que vam votar en contra. Una nova errada del servei de premsa municipal que ja comença a ser preocupant ...

El PSC va manifestar el seu acord respecte a la ubicació del pàrquing del mercat, atès que ha de contribuir a la millora dels serveis del que en un futur proper ha de ser la gran zona comercial i peatonal de la ciutat. A més, existeix un ampli consens entre els veïns i comerciants de la zona.

Respecte a l’altre pàrquing vam manifestar el nostre desacord per dos motius. Per una banda la seva construcció suposarà la desaparició de l’actual jardí municipal i la conversió d’aquest espai en una plaça dura (li posarem una mica gespa va dir l’alcalde) i per l’altra l’existència d’alternatives properes com el solar de la caserna de la guàrdia civil que en pocs anys s’ha de reubicar.

Ja vam denunciar en el seu dia, que una concentració de serveis tant importants com l’Institut Pere Mata, l’ampliació de l’Hospital Comarcal, la residencia de gent gran i el Museu Comarcal col•lapsaria una zona de la ciutat que urbanísticament no estava preparada ni dissenyada per això. Com sempre la realitat s’ha acabat imposant i la saturació és evident cada dia.

El més lamentable de tot fou l’afirmació de l’Alcalde durant el debat, que en resposta a una intervenció meua en la que constatava que la construcció d’aquests pàrquings no suposaran una millora substancial dels greus problemes circulatoris de la ciutat, s’atreví a dir que Amposta no té problemes de circulació. La rialla general dels periodistes que cobrien el Ple, majoritàriament de fora de la ciutat, fou la millor resposta que es podia donar.

Més Informació:


La construcció d'un aparcament subterrani a Amposta enfronta govern i oposició

ERC i PSC qüestionen l’ubicació de l’aparcament soterrat a la plaça de l’hospital comarcal que impulsa el govern d’Amposta

Propostes del PSC per millorar la circulació d'Amposta