dimarts, de maig 24, 2011

Cal reflexionar i prendre decisions

No ens enganyem, els resultats assolits pel PSC d’Amposta a les Eleccions Municipals del passat 22 són molt dolents. Hem retrocedit 550 vots i un regidor, respecte el 2007.

No em consola que els resultats generals hagin estat dolents a tot l’Estat, ni que s’hagin perdut alcaldies importants com les de Barcelona, Girona o Reus, ni que a l’Ebre haguem perdut alcaldies important nostres com la Ràpita, Ulldecona o Mora d’Ebre, ni que altres grups municipals socialistes que també estaven a l’oposició de ciutats grans hagin retrocedit encara molt més que Amposta, com Tortosa o Roquetes. Està clar que la crisi, les mesures poc populars del Govern de l’Estat, les manifestacions espontànies arreu, ... han influït en que molts de votants tradicionals socialistes s’hagin quedat a casa. En el cas d’Amposta més 5.000 persones han tornat a practicar l’abstenció, d’un cens de 14.000 electors.

Em quedo amb l’altra cara de a moneda, la d’aquells companys, que tot i patir els mateixos handicaps, han millorat o com a mínim han aguantat els resultats, i no parlo només de pobles petits, de menys de 3.000 habitants on el mapa s’ha mogut poc i el vot ideològic no ha pesat. Ciutats com Flix, Alcanar o Deltebre, de més de 5.000 habitants, han demostrat que quan el projecte és solvent i creïble, el poble l’apoia malgrat les dificultats.

Es per aquest motiu que hi ha una component de la derrota del dia 22 que assumeixo personalment. No he sabut arribar a l’electorat, pel motiu que sigue, ... No s’ha valorat el candidat, o la llista i/o el programa o tot plegat. Es igual. Cal prendre decisions per recuperar la confiança del nostre electorat i situar el PSC al lloc que li pertoca a Amposta.

Es per això que cal renovar el nostre projecte per Amposta, amb nova gent i noves idees. Si una cosa hem fet be en aquesta campanya electoral (més d’una espero, sinó de quin resultat estaríem parlant ...!!) és l’haver incorporat un grup de gent jove, amb il•lusió i ganes de tirar endavant el partit socialista a Amposta. El meu compromís és afrontar una transició ordenada en els propers 4 anys, per tal de no decebre la confiança que han dipositat en nosaltres 1.220 ampostins i ampostines, per una banda, però amb l’objectiu de preparar un nou lideratge socialista que pogue afrontar els comicis del 2015 amb garanties d’èxit. Demano des d’ara la col•laboració de tothom que es senti proper al nostre partit, que s’aproximen a nosaltres, que ens ajuden a renovar el projecte. En definitiva que col•laboren en la construcció d’una alternativa majoritària pel be la ciutat desprès del que seran gaire bé 30 anys de majories conservadores. O ens impliquem tots i totes o això no ho canviarem mai i Amposta no s’ho mereix

3 comentaris:

Ciutadà K ha dit...

Una molt bona reflexió, malgrat el regust agredolç i trist... sí, cal que reflexioneu... vosaltres, però també els/les ciutadans/nes d'Amposta... :(

Ànims!

Josep BOHILS ha dit...

Toni, cal fer una reflexió molt a fons. Anims per tu i per tots els companys i companyes de partit.

Anònim ha dit...

Según Quevedo...'Si el pueblo es necio, que pague el precio'. Y a buen entendedor, pocas palabras bastan... Un abrazo, Luis.