dilluns, de setembre 24, 2007

La legislatura arrenca amb mal peu

Avui hem celebrat el primer Ple amb contingut polític de la legislatura. Em sap greu, però el regust que m’han deixat les 2 hores de debat plenari ha estat de profunda i sincera decepció. I això, tenint en compte que estem a l’inici de la legislatura i que és ara quan tots els grups polítics fixem la nostra estratègia per la resta del mandat, mostra unes perspectives molt poc engrescadores.

He vist un equip de govern mediocre, insegur, amb plantejaments de molt curta volada i el que és pitjor, sense cap intenció de cercar aliats ni que sigue per temes puntuals. Tenen la majoria absoluta i apliquen el rodet sense cap remordiment. Em sap greu perquè l’oferiment que vaig fer el dia de la constitució del nou ajuntament era sincer, i tot i que el mantenim en els grans temes, inevitablement es perdran moltes sinèrgies que acabaran perjudicant els ciutadans.

Vergonyós ha estat el rebuig de la moció que presentàvem conjuntament amb ERC en la que es demanava que es retransmetessin els Plens municipals per Ràdio Amposta. L’alcalde ha tingut el coratge de dir en veu alta que qui vulgui conèixer el que es debat al Ple que vingui a veure-ho personalment, entre d’altres bajanades d’alt calat argumental. Em preocupa seriosament aquest missatge d’opacitat hereu de l’estil Roig que marca quina potser la tònica d’aquest mandat.

La sorpresa positiva d’aquest nou curs està sent però la nova secretaria municipal. Està demostrant un nivell de solvència professional i d’independència que, venint d’on venim és tant gratificant ... Gràcies a l’informe que li vam demanar en el darrer Ple sobre la validesa jurídica del famós decret d’alcaldia que va permetre hipotecar la concessió de l’Escorxador, hem deixat en evidència l’embolic monumental en el que s’ha posat CiU en aquest tema. La Secretaria ha certificat la nul·litat de ple dret del decret, ates que les competències per autoritzar-lo corresponien al Ple. Vull recordar les paraules de Roig al respecte el febrer passat: ... L'alcalde d'Amposta ha explicat que la llei "demana" per autoritzar aquest tipus d'hipoteques una resolució d'alcaldia i no un acord de Ple ... "L'Ajuntament ha actuat de forma impecable", ha insistit Roig. Sense comentaris !!! (Més informació:) http://www.ebredigital.cat/ebredigital/web/index.php?idArea=6&idnot=6141&idSeccio=6&idPes=1

La broma li pot acabar costant a les arques municipals entre 2 i 3 milions d’euros (1,5 de l’obra civil i entre 0.5 i 1,5 segons el que estableixi el Jutjat Mercantil) com a responsables subsidiaris de la hipoteca i per tant dels deutes existents. Està clar que ha hagut una mala gestió d'un projecte que, consideràvem que ja "no era viable" des de bon principi. En el seu dia ja vam denunciar que el projecte de l'escorxador estava sobredimensionat per a les necessitats de la ciutat i que per a resultar rentable requeria un volum d'animals molt important que havia de provenir d'arreu de Catalunya i l'Estat. Per acabar-ho d’adobar, els carnissers d'Amposta no han sacrificat animals aquí.

La perla final de la sessió ens l'ha confirmat l’alcalde en el torn de preguntes, quan ha admès que l’urbanització del carrer del Grao s’haurà de refer a causa dels importants problemes que genera en la circulació de vehicles. Ja ho vam denunciar en plena campanya electoral i el senyor Ferré ens va acusar de fer demagògia. En fí, com es diu popularment la veritat és molt tossuda.