divendres, de gener 29, 2010

Acord històric entre La Generalitat i la Lira i la Filha


El passat 11 de desembre, l’Honorable Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, durant una visita a la nostra ciutat, signava un protocol de col·laboració amb les Societat Musicals de la Lira i la Unió Filharmònica que es pot qualificar d’històric.

Gràcies a aquest acord, La Generalitat es compromet a aportar una quantitat fixa per alumne i any matriculat a les Escoles de Música de les dos Bandes, la qual cosa permetrà resoldre definitivament el seu finançament i de retruc regularitzar la precarietat laboral de l’important col·lectiu de professors de les dos entitats.

El conveni s’aplicarà amb càrrec als pressupostos del2010 i amb caràcter retroactiu des de començament d’aquest curs acadèmic i serà revisable anualment, la qual cosa obre la porta a millores posteriors.

Es tanca així una revindicació històrica de les Bandes d’Amposta, que des de feia anys perseguien el reconeixement de l’important treball de formació musical que han estat realitzant als seus alumnes i del que s’han beneficiat les Societats de les dos entitats, però també infinitat entitats musicals de Catalunya i l’Estat que han estat destinataris de molts dels musics formats a les seves respectives escoles.

El grup municipal socialista d’Amposta es felicita per l’assoliment d’aquest acord, pel qual hem estat treballant des de fa anys i desitgem que en el futur el nivell de suport de la Generalitat s’incremente .

Fets i no paraules. Aquest és l’eslògan dels socialistes. Desmentim així les falsedats i difamacions que des de Convergència es van escampar, pel recent episodi en el que vam demanar explicacions a l’equip de Govern del destí dels 70.000 euros ingressats des de l’ajuntament a la Fundació del Palau de la Música i del grau de compliment del famós conveni. Encara estem esperant explicacions de les dos coses.

Com anècdota, cal dir, que durant l’acte de signatura del protocol de col·laboració, l’alcalde no va invitar cap representat de la comunitat educativa d’Amposta: Escoles, Instituts, AMPEs, ..., ni de la societat civil de la ciutat. A saló de Plens només hi havia els Presidents de les Bandes i els regidors. Inaudit. Si hagués estat un Conseller de CiU, en lloc del PSC, el consistori hagués estat ple de gom a gom. Aquesta és una clara mostra de la rancúnia política i la impotència del Sr. Ferré, que va preferir ocultar un acte històric per als ciutadans d’Amposta i tapar la ineficàcia del seu partit que durant més de 23 anys de govern a la Generalitat va ser incapaç de resoldre aquest transcendental problema per la consolidació de les escoles de música.

Obriran els ulls els nostres benvolguts conciutadans per fi, desprès de 24 anys de governs de CiU, a les municipals de l’any que vé ? Els socialistes ens oferim per demostrar-vos que hi ha una altra forma de fer les coses. Entre tots podem !