divendres, de setembre 29, 2006

Mala gestió del patrimoni municipal

En el darrer Ple celebrat el passat dilluns dia 25, s'aprovà la compra d'uns terrenys per 180.000 euros a la vora del riu per ubicar el nou Club de Rem d'Amposta. Arran d'aquesta operació, em veig en l'obligació de posar en evidència el greu error que va dur a terme l'equip de govern de CiU quan van decidir vendre el solar on s'ubiquen en l'actualitat els Bombers, terrenys llavors de propietat municipal.

La qüestió es remunta a un decret d'alcaldia de l'abril de 1999, arran del qual s'acordà la venda en pública subhasta perquè no està previst que els terrenys siguin necessaris a l'Ajuntament ni ara ni en un futur, donat que per la seva situació i característiques no està prevista la ubicació de cap tipus de servei o instal·lació municipal o de serveis a la comunitat, entre altres raons pel trasllat del gimnàs municipal i del parc de Bombers, detalla el decret.

Si l'equip de govern no s'hagués venut aquest importantíssim patrimoni ara no caldria realitzar aquesta compra. Cal condemnar aquesta mala gestió de CiU, ja que els terrenys que estaven ubicats en una parcel·la estratègicament situada, eren ideals per situar un centre d'activitats fluvials, que es podria lligar amb la remodelació del club nàutic que ara es pretén fer i destinar-hi també un local a l'Associació de Veïns del barri de la Vila.

Fins i tot, hi havia la possibilitat de tancar un acord amb el promotor perquè l'Ajuntament es quedés amb la planta baixa i algun pis de la nova construcció, la qual cosa hagués permès evitar la pèrdua de patrimoni municipal.

Els terrenys que es van vendre a un promotor de la ciutat ocupaven una superfície de 1.585 metres quadrats, estan classificats en el PLa General d'Ordenació Urbana com a sòl urbà i amb una alçada reguladora màxima de planta baixa+tres plantes+àtic.

Malauradament també he de denunciar que la compra-venda dels terrenys dels Bombers, que no es va fer efectiva fins el passat mes de desembre del 2005, és a dir, quatre anys i mig més tard de la proposta d'acord, ha mantingut el preu dels 588.000 euros, mentre que la parcel·la es podria vendre ara per prop de cinc milions d'euros, una quantitat 10 vegades inferior als diners que ha ingressat l'Ajuntament d'Amposta.

Sense comentaris ...