dimarts, de febrer 27, 2007

Autovia de l'Aragó i col.lapse circulatori

Ahir dilluns, es va fer el Ple ordinari del mes de febrer. Sorprenia la poca assistència de públic, ben just 10 persones i només un periodista. El vent fred de Dalt no invitaba gaire a sortir de casa. Vam enllestir en 45 minuts un ordre del dia de 13 punts, preguntes incloses. Es nota que l'equip de govern està en hores baixes i defuig la confrontació. És lògic, desprès del seguit de marrons que se li estan acumulant els darrers mesos (trama immobiliària, denuncies ciutadanes a Fiscalia, forat de l'escorxador, ...).
La sorpresa de la nit saltà però, en la moció que va presentar el nostre grup, la mateixa que s'havia presentat als Consells Comarcals i en altres ajuntaments del territori i on havia estat aprovada en la majoria d'institucions per unanímitat. En ella es demanava que es dones suport al traçat de la futura Autovia de l'Aragó (A 68) que ha de connectar Saragossa, via Alcanyís, fins el mediterrani. La connexió proposada era per Gandesa i Pinell de Brai fins enllaçar amb l'eix de l'Ebre i el port dels Alfacs (passant per Amposta evidentment). CiU hi votà en contra al.legant que l'autovia de l'interior (la que vé de València) ha retardat les inversions de l'Estat en la millora de la N-340 i que el que s'ha de prioritzar és el desdoblament de l'eix de l'Ebre. ERC s'hi va abstenir repetint el segon mateix argument de CiU. (Jo em pregunto que tenen a veure els naps i les cols)
Ens vam quedar tots de pasta de moniato. CiU d'Amposta, tornava a desmarcar-se de la disciplina de vot de la seva formació de l'Ebre per enèsima vegada (cítrics, capitalitat, ...). La raó és obvia, en aquest agònic i llarg final de cicle polític, és incapaç de votar cap iniciativa política que vingui del nostre grup per raonable que aquesta sigue. ERC, tornava a donar un missatge inquietant de complicitat amb Roig i Ferré.
Si vulgues podria fer demagògia fàcil dient que CiU va votar en contra de que la futura Autovia de Saragossa al Mediterrani passe per Amposta. Ells ho farien sense tremolar i amb entusiasme. No ho faré. Em provoca tristesa aquesta sublimació de la incapacitat política en accions contràries als interessos de la nostra ciutat.
El que no és demagògia però, és que avui 27 de febrer, 5 de les 7 sortides o entrades d'Amposta estan bloquejades: pont penjant per l'arranjament del pont, la Carroba per la urbanització del carrer del Grao, Avinguda de la Ràpita per la urbanització d'un tram de la via, camí de Comes (eix de l'Ebre) per obres a l'avinguda Aragonesa i camí de Toses (eix de l'Ebre) per obres del sector urbà del cementiri. Només es pot entrar i sortir per l'avinguda Santa Bàrbara i pels bucles del pont de la N-340. I el caos circulatori interior com sempre per la indisciplina de les obres.
I la ciutadania més cremada que la pipa d'un indi i amb raó ...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si fora al revés et dirien que manca ambició política. Sense comentaris.