Cal oferir alternatives als joves
Com diu el títol de l'article a Amposta cal oferir alternatives als joves. Fruit d'aquests 4 anys a l'ajuntament i veient les mancances de serveis per la gent jove de la ciutat, hem dissenyat un paquet d'accions a impulsar des de la corporació municipal. Són proposts pensades bàsicament a donar resposta a les seves necessitats i que al nostre criteri serien un revulsiu important per la seva dinamització.
1. Creació d'un Casal de la Joventut a l’Escorxador
Molts joves entre 14 i 18 anys, a causa de la seva minoria d'edat i per la manca d'alternatives d'oci a la nostra ciutat, es veuen obligats a deambular els caps de setmana sense opcions. Els clubs juvenils, tot i que en alguns casos poden suplir aquest vuit, no són una alternativa.
Proposem la reconversió de l'antic Escorxador en un centre de dinamització juvenil. Es tractaria de centralitzar en únic espai tot els serveis d'oci i assessorament públics d’Amposta per als joves. La seva gestió es faria des del Consell Municipal de la Joventut en col·laboració amb l'àrea municipal corresponent, que s'encarregaria de la programació i coordinació de les activitats de joves i per a joves.
És en aquest espai on els nostres joves podrien trobar solució a moltes de les demandes d'oci i formació alternativa: actuacions musicals, assaigs de grups, fòrums, xerrades informatives, cursos, accés gratuït a internet, o simplement un lloc de trobada alternatiu.
Podria actuar a la vegada punt d'assessorament per les seves necessitats, ubicant-hi el punt d'informació juvenil, i complementant-se amb algun servei d'assessorament laboral (joves emprenedors, borsa de treball, ...).
2. Facilitar l'accés a l'habitatge per als joves
L'altra gran necessitat dels nostres joves amb edat d'emancipar-se és l'accés a l'habitatge. Els joves han de poder escollir el seu futur sense la incertesa provocada per la inseguretat laboral o per la manca d'una vivenda digna.
Des de l’ajuntament es poden impulsar accions per facilitar l'accés als joves a un habitatge digne i l'abast de les seves possibilitats, mitjançant la cessió de sol públic municipal perquè els promotors construeixin segons uns criteris fixats per assolir aquests objectius
Pretenem impulsar un parc d'habitatges de lloguer rotatori per una banda i per l'altra la construcció de més habitatges protegit, digne i de qualitat, en col·laboració amb la Generalitat. Pretenem arribar a gestionar una borsa de 150 habitatges d'aquestes característiques durant la primera legislatura i anar-la incrementant en funció de les necessitats.
3. Promoció de polítiques d’ocupació juvenil
Hem de reconèixer la baixa taxa d'atur a la nostra ciutat, que a la vegada és compartida pel conjunt de pobles i ciutats del nostre territori. No obstant, hi ha molts joves que tot i que estan treballant somnien en muntar la seva pròpia empresa. El mateix passa amb joves que es troben estudiant fora d'Amposta i que els agradaria establir-se professionalment a la seva ciutat.
Tot i que bona part de les polítiques laborals depenen de la Generalitat, des de l'Ajuntament es poden incentivar accions en aquest sentit. En proposem establir un punt d'assessorament per joves emprenedors, ajudant-los en la realització dels estudis de viabilitat o amb les mesures fiscals que des de l'ajuntament es puguin prendre o facilitant-los l'adquisició de terrenys o locals.
4. Consolidació d'una programació anual d'activitats juvenils
Amposta compta a diverses entitats que organitzen puntualment activitats per als joves. Cal potenciar-les i donar-los més recursos, per tal que en col·laboració amb l'ajuntament consolidem una programació anual d'activitats. Les possibilitats són molts grans i algunes ja han començat: festes majors i revetlles alternatives (Carnestoltes, Sant Joan, Casatanyada, Cap d'Any, ..), programa de sortides i excursions, trobades informàtiques, concerts mensuals, trobades interculturals, ...
Seria oportú promoure una Fira de la Joventut on es pugui trobar informació i darreres novetats sobre tot allò que els afecta i els interessa: estudis universitaris, viatges, esports, música, moda, informàtica, joves emprenedors, …
5. Consolidar una oferta anual d'activitats infantil
Des de fa molts anys es celebra el Saló de la Infància i la Joventut de Setmana Santa, que enguany s'ha complementat amb un certamen nadalenc. Igualment, a través de la Xarxa Teatre i una entitat de la ciutat, fa molts anys que s'organitzen espectacles infantils. La Biblioteca, també organitza de forma regular actes infantils.
Respectant el funcionament de cada entitat, cal potenciar totes aquestes iniciatives, dotant-les dels recursos necessaris per garantir una oferta regular i de qualitat d'0activitats infantils al llarg de l'any.
També ens comprometem a incrementar, en un mínim de 4 noves zones d'oci infantil la ciutat. Amposta està clarament infradotada en aquest sentit. Les poques que hi ha tenen overbooking especialment a la sortida dels col·legis.
3 comentaris:
Si repassem hemeroteca... este és exactament lo programa de joventut d'ERC per a Amposta de l'any 2003.
Quin gran invent lo copiar-pegar! No cal pensar
Molts d'ànims Toni. Polítics com tu fan falta a les Terres de l'Ebre. Jo si fós Ampostina tindria molt clar a qui votar.
Carme - Tortosa
Hola a tohom, estàn molt be les polítiques de foment de l'emprenedoria, però hem de tenir en compte que segons vàries estadístiques la majoria del jovent vol l'horari del funcionari i el sou d'un empresari d'èxit.
És aqui on la gent s'en va pel camí d'en mig, ser funcionari i tenir feia i horari tota la visa, i és més la jubilació assegurada...
Així doncs no només són les "polítiques" les que afavoreixen que el jovent es foti el món per montera i s'embarqui a fer una "empreseta"...
Per als qui pensen embarcar-se dintre de poc se que penjaràn les noves bases del Premi fem Empresa de Fundació Caixa Tarragona, 10.000€ que aniràn de conya...
Salut i endavant.
Publica un comentari a l'entrada