divendres, de novembre 30, 2007

Agressions, Homofobia i Tosses

El passat 22 de setembre dos joves d'Amposta i el Perelló van ser agredits brutalment a les afores d’una discoteca al polígon Tosses XXI d'Amposta. Els nois van ser atesos a urgències de l’Hospital Comarcal d'Amposta on va ser tractats de diversions contusions a la mandíbula i a les costelles. Les víctimes van denunciar els fets a la policia local i als Mossos. En el text de la denúncia, s’afirma que l'única explicació que hi troben per l’agressió és que van apallissar-los per la seva condició homosexual, ates que en aquell moment s'estaven fent mostres explicites d'afecte.

Segons el Col·lectiu de Gais i Lesbianes de les Terres de l'Ebre es tracta de la quarta agressió a persones homosexuals en poc més d'un any, però afirmen que es produeixen altres casos de «violència gratuïta» i de baralles de forma regular al recinte exterior del polígon d’oci nocturn.

Exposat el cas a la Comissió informativa de Governació, el Cap de la Policia Local ens informa que durant les nits dels cap de setmana hi ha la presencia regular però discontinua d’una patrulla de la policia local i que no es poden destinar més efectius policials a causa de la resta de necessitats de la ciutat. Per altra banda es constata que la majoria de les baralles es produeixen a l’exterior dels locals nocturns, especialment a la zona d’aparcament de la discoteca, ja que a l’interior es disposa de serveis de seguretat privats.

Arran d'això, el nostre grup municipal va presentar una moció al Ple del 29 d’octubre, que va ser aprovada per unanimitat i en la que es demanava:

1. Que el Ple de l’ajuntament condemnés l’agressió homòfoba rebuda pels dos joves.
2. Requerir a l’empresa Tosses 21, promotora del complex d’oci nocturn, en col·laboració a la Junta de seguretat Local (Ajuntament, Mossos, Guàrdia Civil i Policia Local), que incremente els serveis de seguretat a la zona exterior dels locals per evitar la repetició de nous incidents d’aquest tipus.

Ens consta quer la Junta de Seguretat ja s’ha reunit i s’ha agafat el compromís per totes les parts d’implicar-se amb més profunditat en els problemes que generen una concentració tant important de gent durant les nits dels festius i caps de setmana. Per cert, als grups de l’oposició, tot i haver portat la iniciativa, no se’ns ha explicat res ...

El més penós de tot plegat ha estat la nul·la sensibilitat de l’equip de govern en tot el procés: cap trucada de suport a la família afectada, absència de cap representant municipal el dia de la concentració del Front d’Alliberament Gai a la plaça de l’ajuntament, ni ningú a qui lliurar el manifest, negació per part de l’alcalde d’haver rebut cap petició de reunió per part del col·lectiu per parlar del problema, culpabilització del col·lectiu gay com agitadors i distorsionadors de la realitat per haver divulgat els cassos d’homòfobia a Tosses i embrutar la imatge d'Amposta per tot Catalunya, ... En fí és el que tenim i el que la gent ha votat.

Finalment i per situar cadascú al seu lloc, una anècdota real. Durant la darrera campanya electoral, des d’un dels locals de Tosses es van enviar milers de sms a joves de la ciutat, en successius dies, recordant-los a qui calia votar si volien que la marxa a la ciutat no pares. Lamentable, tot i que comprensible, els promotors de Tosses vinculaven el seu futur al del color polític de l’ajuntament. Ells mateixos es delataven.

Més informació:

El col·lectiu gai es manifestarà per denunciar les agressions a Amposta

Denuncien la «passivitat» davant les agressions homòfobes a Amposta

El PSC proposa al ple d'Amposta que condemne les agressions homòfobes

Concentració a Amposta per denunciar les agressions a homosexuals a la ciutat

El Front d'Alliberament Gai denuncia les agressions homòfobes a Amposta

Protesta ciutadana contra les agressions homòfobes