dimarts, de març 08, 2011

L’única enquesta vàlida, és la del dia de les eleccions

En les darreres setmanes estan apareixen en premsa resultats d’enquestes preelectorals, encarregades per alguns partits, en les que ja s’assignen el número de regidors que traurà cada formació política a l’ajuntament d’Amposta el proper 22 de maig.

Tots els partits amb representació a l’ajuntament, hores d’ara tenim els resultats d’enquestes encarregades a empreses més o menys solvents. L’objectiu és conèixer les grans tendències de vot de l’electorat i en clau interna, aplicar mesures correctores per millorar els resultats que les enquestes ens donen provisionalment. Es el que vam fer des del PSC a mitja legislatura, en una enquesta que no hem fet pública, com la majoria de partits.

Des del PSC no volen alimentar aquestes especulacions interessades, que busquen aixecar la moral interna de les bases d’algunes formacions politiques. Però qui calla, atorga ... I per tant, de forma breu apuntem alguna de les concussions que es recollien:

1. La majoria absoluta de CiU desprès de 24 anys, trontolla de forma clara però no irreversible.

2. El partit de la oposició que millora més clarament els seus resultats respecte el 2007, és el PSC i qualsevol alternativa de govern passarà per aquesta formació.

3. A partir del 22 de maig, hi haurà més de tres grups polítics amb representació de regidors a l’ajuntament.

Animem des d’aquí, tota la gent d’Amposta il•lusionada amb la possibilitat d’un canvi polític a l’ajuntament, perquè treballe en aquestes darreres setmanes per transmetre al seus amics, coneguts i familiars la necessitat d’aquest gir pel bé la ciutat i desprès de 24 anys per una qüestió de pura higiene democràtica. Com he dit al començament, l'única enquesta vàlida és la del dia de les eleccions. Entre tots podem.