dimecres, de juliol 04, 2012

Amposta mereix respostes clares


Fa pocs dies, des del PSC d’Amposta instàvem a Manel Ferré a aturar el lloguer d’un local de 500 metres quadrats, que acull el servei de rehabilitació de l'Hospital perquè té un cost mensual de 15.000 euros, deu vegades més del que el consistori està pagant per un altre local de dimensions semblants, concretament el de la Policia Local ubicat al carrer Barcelona i que costa 1.500 euros al mes. Segons els nostres càlculs ja portem gastats 450.000 euros de lloguers, en un local que hores d’ara té un valor de mercat aproximat de la meitat d'aquesta xifra.

La informació ha causat estupefacció en bona part de la ciutadania i, per tant, tots esperàvem una resposta clara i nítida per part del màxim responsable municipal i a la vegada President del Consell d’Administració de l’Hospital Comarcal d’Amposta, Manel Ferré. Finalment, la reacció fou una simple però virulenta intervenció a l’emissora municipal de Ràdio, en la que bàsicament es dedica a agredir verbalment el portaveu del PSC en un to, segons diversos oients, completament inapropiat i indigne del que se suposa que ha de ser el màxim representant de la ciutat.

Enmig dels excessos verbals es van poder escoltar dues o tres justificacions: “No sé de què es queixen si ells també formen part del Consell d’Administració de l’Hospital”, “no són 500 metres quadrats sinó 1.000”, i “quan es va signar el contracte el preu de mercat del local era molt alt”.

Afortunadament hi ha les hemeroteques i en diversos mitjans de comunicació, el novembre del 2009 es reproduïa textualment: ”... l'alcalde d'Amposta va anunciar que aquest mes de novembre es posaran en marxa les noves dependències del Centre de Fisioteràpia i Rehabilitació Ambulatòria, Domiciliària i Logopèdia en un espai de 475 metres quadrats del carrer Amèrica. Les instal•lacions, que han suposat una inversió de 350.000 euros, dependran funcionalment del mateix hospital ...”. I aquesta és exactament la informació que se’ns va donar al Consell d’Administració.

Durant el Ple en què li vam demanar explicacions, el senyor Ferré va manifestar que tenia la intenció de mantenir aquest lloguer quatre anys més, el que significa que s’arribarà a pagar un total d'1 milió d'euros, quan el preu del mercat actual d'aquest local no val ni la quarta part del que està disposat a pagar.

Els ciutadans d’Amposta es pregunten en aquests moments, quan les administracions haurien de ser exemple d’austeritat, per què estem pagant 15.000 euros al mes per un local pel qual hauríem de pagar-ne 1.500? Per què no es pot rescindir el contracte i reubicar el servei en alguna planta lliure de l’Hospital?

Amb els més de 12.000 euros que estem pagant de més mensualment es podrien atendre les necessitats alimentàries de gairebé pràcticament totes les famílies d’Amposta que en aquests moments han de recórrer als serveis de les entitats benèfiques; o no caldria incrementar les quotes de les llars d’infants, o es podrien resoldre definitivament el problemes de finançament de la majoria d’entitats culturals i esportives d’Amposta.
Malauradament, aquestes preguntes es quedaran sense resposta i es sumaran al rosari d’assumptes foscos que arrossega l’equip de Govern com el forat de 2 milions d’euros de l’Escorxador o els cent mil euros de gratificacions. I tot això, quan encara falten tres anys de mandat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es vergonyos anar a urgencies al hospital d'Amposta es una verduleria... Estavem unes quantes persones malaltes a uns li havien perdut els papers i estava de les 16:00 i eren les 8. La senyoreta d'admisions passant de tot, nomes l'importava moure conya amb els de l'ambulancia. Va entrar el de l'ambulància, li va tocar el vindre i tot cridant li va dir... Escolta no em trenquis el vidre que m'acostat 4 anys a que el posen Això es formar part del perfil de treballador que demana el senyor Saa Ubeda??? Va home aixo es vergonyos aun hospital com Amposta ja es hora que algu les possi al seu lloc. Cada vegada va a pitjor