dimarts, de juliol 17, 2012

Li donem l'oportunitat a Ferré a rectificar pel bé d'Amposta


Finalment, després de tres setmanes de demanar reiteradament explicacions sobre al cost del lloguer del servei de rehabilitació de l’Hospital, Manel Ferré ha comparegut personalment davant els mitjans de comunicació. Bàsicament, per tornar a dir i intentar demostrar documentalment que el local és de 1.000 metres quadrats. Cap grup de l’oposició ha vist encara el contracte tot i haver-lo demanat.

Les seves darreres declaracions resten credibilitat a la seva argumentació, ja que va ser el propi Manel Ferré qui va lliurar la informació al nostre representant al Consell d’Administració de l’Hospital. Ho va fer davant la presència de la resta de Consellers, la còpia de la nota dels auditors, que hem fet pública, on s’especificava clarament que el lloguer era de 15.000 euros mensuals per un local de 343 metres quadrats més 160 d’altell. Tot plegat, introdueix encara més confusió en aquest embolic en el que el mateix Ferré s’ha posat i del que clarament no sap com sortir-se’n.

Queden per contestar encara moltes preguntes que Ferré va obviar:

• Com explica que l’ajuntament tingui llogats 6 locals, que en conjunt sumen també mil metres quadrats i que per aquests estem pagant 5.500 euros mensuals ?
• Perquè insisteix en mantenir el contracte durant 8 anys, al final dels quals acabarem pagant més d’un milió i mig d’euros, per un local que no val ni la quarta part a preu actual de mercat ?
• Perquè no és possible rescindir el contracte i reubicar el servei en alguna de les plantes lliures de l’Hospital ?
• Perquè no és possible, com a mínim, renegociar el contracte de lloguer a preu actual de mercat ?

Com ja és habitual en ell, Ferré va aprofitar per tornar a renyar el PSC i fins i tot va ordenar callar al seu portaveu, és a dir a mi, amb la típica excusa, treta del manual, que si tenim alguna queixa ho portem als jutjats. Estem obligats a fiscalitzar la feina del govern i a treballar pel nostre poble i així ho continuarem fent, mal li pesi al nostre alcalde. Amposta no es mereix que els seus polítics callin sinó que parlin i expliquin què està passant.

L'actitud demostrada durant els darrers dies ha mostrat realment com és el senyor Ferré. Durant les darreres setmanes ha mostrat la seva actitud més barroera i autoritària, posant en evidència la incomoditat i el nerviosisme en què l’hem situat simplement per fer la nostra feina com a grup a l’oposició. I això que en aquest mandat només tenim tres regidors.

Reiterem el que ja vam dir fa pocs dies. Massa preguntes sense resposta i contradiccions que posen en evidència la maniobra de distracció que està intentant fer Manel Ferré per amagar informació que la ciutadania te dret a conèixer. Li donem l’oportunitat de rectificar i tornem a demanar per tercera vegada la paralització immediata del lloguer i el trasllat del servei a alguna de les plantes desocupades de l’Hospital, o la seva renegociació a preu actual de mercat. Tindran tot el nostre suport, però hem d’aturar urgentment aquesta sagnia que ja ha costat als ciutadans 450.000 euros. És immoral que amb els temps que corren hagin ampostins que hagin d’acudir a la beneficència, mentre es malbaraten aquesta quantitat de diners desorbitada.